söndag 2 oktober 2011

Helgen

Igår var det Grand Final i AFL (Australian Fotbool League), Geelong vs Collingwood. När jag bodde i Melbourne var denna dagen en av de bästa på hela året. Spänningen ligger som en tjock dimma över staden och atmosfären kan man nästan ta på. Vi och våra vänner har en BBQ tradition. Det brukar bli vårens första BBQ och man känner att sommaren snart är här. Efter att finalen är slut brukar vi gå till en av pubarna i North Melbourne, the drunken poet eller Prudence. Igår hade varit extra kul, då de flesta av våra vänner är Geelong fans med en och annan inbiten Collingwoodare.

Här i NSW är AFL inte riktigt lika stort och det blir inte riktigt samma stämning. Jag och Claude frågade i alla fall hans syster om hon ville ha Lucas på eftermiddagen så att vi kunde gå till puben och se matchen på storbilds TV, vilket hon gladeligen gjorde hon äskar att passa Lucas. Vilken match det blev sen, superspännande och det bästa av allt Geelong vann!! Så himla gött!

Igår på förmiddagen var vi nere och gick längst strandpromenaden, och Lucas körde med sin nya sparkcykel (heter det så, en sådan som man står på och sparkar med ena benet). Det var ganska härligt väder så vi njöt av solen. 



Idag däremot har det regnat mest hela dagen. Claude var på jobbet idag så jag och Lucas har hängt med Lucas kompisar Jye och Jamie och deras föräldrar. Det blev en BBQ hos Jye, en riktig mys dag. 

Nu är det dags för min söndags date med Mamma på telefonen. 
Hoppas att ni också har haft en härlig helg!

2 kommentarer:

Boel sa...

Sv: vad kul att du ocksa har sett den!:) har den varit
dar lange?

Emmy sa...

Jag hejdade också på Geelong! =) Nästa gång du har vägarna förbi melbourne så kanske vi kan få till en fika? Ha det gott! =)

Nextblogg

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se