onsdag 27 april 2011

Bostadsmarknaden

Nästan ända sedan vi flyttade till Australien har vi letat hus. Vi började i Melbourne när vi bodde där och letade ganska aktivt i ca 1 ½ år. Det var väl tur nu så här efteråt att vi faktiskt aldrig hittade det där perfekta huset då, för då hade vi ju aldrig kunnat flytta till Sydney, eller det hade ju varit svårare i alla fall.

Nu har vi bott i Sydney sedan augusti 2010 och letat hus sedan dess. Men det finns inga hus. Inte till oss.
Att det ska vara så himla svårt att hitta något man har råd med och som man gillar. Nu hjälper det inte att Australien och speciellt sydney är bland världens dyraste städer att köpa hus i. Inte heller hjälper det att vi har högre krav en vad våran budget klarar av. Men det är svårt att rucka på sin mininivå. Jag tycker också att hus standarden har är ganska så låg, husen är ofta fuktiga och otätade, en av förklaringarna är ju förstås bortfallet av isolering, som de anser sig inte behöva här när det är såpas varmt året om. De bygger gärna tak över fönstrerna också, vilket hjälper på sommaren så att det inte ska bli så varmt inne men då blir det istället väldigt mörkt, inget dagsljus att prata om.

På vintern är det svinkallt inne, det är liksom kallare inne än ute ibland, just för att solen inte kan leta sig in och värma upp. Någon central värme finns oftast inte. I lägenheten vi bor nu finns inte ett ända element så vi har köpt ett flyttbart element som vi använder mest i Lucas rum.

Jag är så otroligt trött och frustrerad på detta husletande nu, jag vill bara få flytta in och göra mig ett hem. Vårt hem! Hoppas på en vändning snart!



Inga kommentarer:

Nextblogg

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se