onsdag 18 januari 2012

Besök

Tidigt igår morse åkte jag, Lucas och Claude till Sydneys flygplats för att hämta mamma och pappa som har spenderat de senaste 30 timmarna på resande fot. Tänk om vi ändå bodde en flygresa bort från Sverige så mycket lättare allt hade varit då, som det är nu blir det 3 flyg och minst ett dygns resande. Jag har inget emot att inte bo i Sverige, och jag älskar (för det mesta) att bo i Australien, men fasen vad långt det är! Jag önskar att man kunde åka hem lite oftare och att man kunde dra hem över helgen om man så önskade det. 

Fast mamma och pappa såg oförskämt fräscha ut efter resan. De börjar väl bli världsvana nu efter många tripps runt om i världen och har ganska bra koll på läget.

Det blev en härlig dag med go fika med knäckebröd, prästost, svenskt kaffe och ballerina kex. Deras väska bestod nog mest av efterlängtade saker till mig, böcker, tidningar också kläder och prylar till Lucas. Stackarna de är alltid lika nervösa när de ska gå genom tullen här i Australien. Boarder Security ett Tv program om tullens arbete går ju tydligen hemma i Sverige och mamma och pappa tror alltid att de ska hamna i trubbel med allt de tar med. Men det gick bra denna gången med. Bara man deklarerar är de inga problem säger jag, så är det nog. 

Lucas var inte alls blyg, det var ju ändå ett halvår sedan de sågs "live" så jag trodde nog att han skulle vara lite reserverad. Men han var  tjenis med dem båda med en gång och var som en svans på Morfar hala dagen, Pappa kunde inte gå en meter utan att Lucas var efter, det till och med sov middag ihop. Vi var ute på en härlig promenad i Cronulla också, den närmsta stranden där vi bor. Det är inte så jättevarmt, med det var tillräckligt för att värma ett par stackars vintersvenskar. 

Nix, nu ska jag ta fortsätta med mitt smågodis. 
Mandelmassa fanns med i packningen med, så ska bakas semlor!

5 kommentarer:

Jessica sa...

Åh vad mysigt med familjen på besök! Njut nu och rå om varandra :) kram

Emmy sa...

Åh vad mys med besök!! Tur att mamma kommer om knappt tre veckor med lösgodis till mig, jag läääängtar! Ha det mysigt med päronen nu. Kram

Helena sa...

Hej! "Ramlade" in på din blogg, och tycker det var mycket trevlig att läsa. Funderar nu på det du skrev om tullen. Vad får man egentligen ta in ?? Allt, om det bara deklareras ?? JAg har varit flera ggr till Au, men aldrig frågat direkt på flygplatsen vad som är tillåtet.
Kommer verkligen att fortsätta följa din blogg, MVH Helena

Boel I Sydney sa...

Vad roligt med besok!:) pratar Lucas flytande svenska forresten, eller blir det engelska med mormor o morfar?

Lina sa...

Emmy: Åh vad mysigt att du också får ha mamma hos dig och lösgodis ;)

Helena: Vad roligt att du hittade hit och att du gillar att läsa bloggen:)!
Jag vet inte exakt vad man får ha med sig in, men jag har definitivt deklarerat ost, godis barnmat, kex, knäckebröd mm. En gång hade jag med mig "A taste of sweden" en slags present förpackning med typ torkat renkött och grejer i som jag köpte på Landvetter innan jag skulle flyga. Tänkte inte på att jag hade köpt den när jag kom till tullen i Aus utan deklarerade bara andra saker som jag hade med mig. De hittade köttet och blev lite sura för jag inte sa att jag hade det med mig och sa att det här kan du inte ta in ock slängde i sopporna. Men jag fick ju inte böta eller något. Jag tror att bara man är ärlig säger vad man har med sig så går det bra, om de är något man inte får ha tar de beslag på saken sen är det inget mer med det.

Boel: Visst är underbart med besök! Lucas har varit ganska sen med att prata, men nu ramlar det på som bara den. Han förstår båda språken bra men han pratar mest engelska. Fast bara på de här få dagarna som mamma och pappa har varit här har han säkert tredubblat det svenska ordförrådet redan. Han härmar allt som de säger :).

Nextblogg

Bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se